Bilutleie Stavanger

Vestlandsbyen Stavanger er for oss nordmenn kjent som oljebyen, og med sine 140 000 innbyggere er Stavanger også Norges tredje største by. Med sin kystnære beliggenhet på Vestlandet er den spektakulære naturen den største turistattraksjonen i byen, og spesielt på sommertid finner mange turister veien hit. Og spesielt da norske turister, som legger opp til en bilferie (kanskje med leiebil?) langs den vestlige kysten av vårt langstrakte land. Vi gir deg de beste tipsene til leiebil Stavanger!

Her leier du bil i Stavanger

Ankommer man Stavanger som turist uten bil, så er det en stor sjanse for at du lander på Sola Lufthavn like utenfor selve byen. Avstanden inn til sentrum fra flyplassen er på en knapp halvtime med leiebil, og følgelig er det aller enklest å forhåndsbestille bil med avhenting på flyplassen. Her kan du velge og vrake mellom de store leiebilkjedene – inkludert Leiebilguiden.no – Bilutleie Stavanger, Hellesto.no, Hertz, Go Autos Stavanger og Budget. Samtlige har også filialer i sentrum av Stavanger slik at du kan levere leiebilen der ved eventuelt videre reise. Rogaland Bilutleie holder også til like ved Sola Lufthavn, og kan tilby bilutleie til noe hyggeligere priser enn hva de store kjedene tar.

Noen severdigheter du kan besøke

Leiebil i Stavanger behøver man først når man bestemmer seg for å oppleve områdene rundt byen. I selve sentrum er leiebil strengt tatt ikke nødvendig, ettersom attraksjonene og fasilitetene ligger ganske så nært hverandre – samtidig som kollektivtransport er godt utbredt i byen. Derimot anbefaler vi at man tar turen til den berømte Prekestolen, som ligger en kjøretur på rundt en og en halv time fra selve sentrum av Stavanger. Reiser man til Stavanger med barn, så bør man ta leiebil og kjøre til Kongeparken. Dette er Vestlandets største fornøyelsespark, og den ligger kun en halvtime sør for Stavanger.

Tips til kjøring i Stavanger

Kjøring i Stavanger er som i de fleste andre norske storbyer – i sentrum går det gjerne noe sakte i rushtiden, men utover dette er det uproblematisk å ta seg frem med bil både i sentrumskjernen og i de øvrige nærområdene. Parkering gjøres gatelangs stort sett over hele byen, eller i et av byens mange parkeringshus. De fleste av sentrumshotellene i byen har også egen parkeringsplass for deg som har leiebil.

About the Author: Havard Jonassen