Her er de fem dyreste forbrukslånene på markedet

Å låne penger i banken koster penger. Du må naturligvis betale tilbake det du har lånt, men du må også betale renter og gebyrer i tillegg. Det skulle kanskje bare mangle, og de fleste er innforståtte med dette. Nettopp derfor leter man gjerne etter de billigste lånene når man trenger litt ekstra penger. I denne artikkelen skal vi derimot vise deg de dyreste forbrukslånene på markedet!

Gjennom kalkulatoren til Finansportalen kan du til enhver tid sjekke hvilke banker som er de rimeligste. Det har vi gjort (2017), og skal under her oppsummere med de fem dyreste bankene i landet når det kommer til forbrukslån. Og det viser seg at det er storbankene som er dyrest!

Alle eksemplene er beregnet på et lån på 50 000 kroner som betales ned over en periode på tre år.

Arendal og Omegns sparekasse

Den tvilsomme æren av å trone øverst på listen over dyre lån uten sikkerhet finner vi den heller ukjente (og lokale) banken Arendal og Omegns sparekasse. Skulle du rote deg bort i denne banken når du trenger et forbrukslån, så må du regne med å betale for deg. Effektiv rente ligger i snitt på 26,44 prosent, noe som er hele 16 prosent høyere enn billigste tilbyder av et slikt lån (Skandiabanken med drøye 10 prosent).

Med andre ord bør man for all del unngå denne banken hvis man trenger et forbrukslån – stort eller lite.

SpareBank 1 SR-Bank

SpareBank 1 har mange avdelinger rundt om i landet, og felles for de fleste er at forbrukslånet er dyrt. Her må man ta til takke med en effektiv rente på 23,72 prosent hvis man skal låne 50 000 kroner. Det er mer enn dobbelt så mye som billigste tilbyder, og følgelig frarådes man naturligvis å låne her. Det nytter ikke at dette er «din bank» – du sparer såpass mye på å velge en annen og rimeligere bank.

SveaDirekte / Svea Finans

Svea Finans er relativt ferske i lånemarkedet, og kanskje trenger de bare litt tid på seg før de tilpasser seg markedet. For med en effektiv rente på 23,53 prosent imponerer de ingen. Dette er hele 13 prosent høyere enn billigste tilbyder, og naturligvis alt for høyt til at vi kan anbefale noen å søke her. For vårt eksempellån vil det utgjøre nesten 700 kroner ekstra i renter hver eneste måned!

Hegra Sparebank

På enkelte banktjenester ser vi at det er de lokale sparebanken som kommer best ut, men det gjelder ikke nødvendigvis for forbrukslånene. Hegra Sparebank er i alle fall et eksempel på det – som med en effektiv rente på 22,18 prosent ikke kan anbefales. Dette er nemlig i skrivende stund det fjerde dyreste forbrukslånet i Norge, og da anbefaler vi selvfølgelig ikke at man tar opp lån her.

Grong Sparebank

Det samme kunne være sagt for Grong Sparebank for som overnevnte Hegra. Den effektive renten her ligger nemlig på 22,17 prosent – kun en knapp desimal lavere enn overnevnte. Også dette er en lokal bank, så man bør ikke låne her med mindre man absolutt må. Fortsatt er den effektive renten dobbelt så høy som rimeligste tilbyder, og følgelig er ikke Grong Sparebank konkurransedyktig i det hele tatt.

Både Hegnar og flere andre anerkjente nettsteder har flere år på rad kåret forbrukslånet fra Skandiabanken til det billigste i landet. Ulempen her er at man er nødt til å være kunde i banken for å ta opp lånet, men siden man sparer mange hundrelapper (og kanskje tusenlapper) hver måned på det, så er det kanskje verdt det. Kundeforholdet er uansett gratis å opprette!

You May Also Like

About the Author: Havard Jonassen