Fem fordeler med bøker sendt hjem til deg

Tenker du på å melde deg inn i en bokklubb? Det finnes noen få minus med slikt, avhengig av hvilken klubb, men for de fleste er det stort sett kun snakk om det motsatte. Her er noen av de største fordelene:

Du får billigere bøker

Bokklubbene har ofte prisgaranti på både nye og eldre utgivelser. Sammenlignet med bokhandlere kommer du unna med en god slump rabatt selv på kun én bok. Kjøper du bøker ofte, er det bare å multiplisere rabattene med antallet bøker. Gode bokklubber gir også bonuspoeng for hver bok du kjøper, noe du konverterer til gratis bøker når du selv ønsker det. Enkelte tilbyr også én eller flere gratis bøker for hvert år du er medlem. Det blir penger spart av slikt!

Du slipper normalt porto

”Men hva med portoen da?”, tenker du kanskje. Joda! Krever bokklubben at du betaler portoen selv, kan vinninga gå opp i spinninga. Men, de fleste anstendige bokklubber tilbyr gratis frakt på det de gjerne kaller hovedboka. Dette er de bøkene som du mottar som en del av abonnementet, og som du må avbestille dersom du ikke vil ha de. Kjøper du bøker i klubben utenom hovedbøkene, tilbys ofte gratis frakt dersom totalsummen overstiger en viss sum. Denne summen er sjeldent spesielt høy, og de fleste slipper porto.

Du får bøkene hjem i postkassa

Det er naturligvis tidsbesparende å få bøkene tilsendt rett hjem, og du slipper kjas og mas med å komme deg i bokhandelen. Å finne tid til å lese gode bøker er vanskelig nok i seg selv for travle mennesker. Det er også mer behagelig å se ”gjennom hyllene” etter en god bok, sittende i sofaen med lesebrettet. Du kan for eksempel enkelt foreta søk etter avisenes anmeldelser, før du bestemmer deg for å kjøpe en bok du er nysgjerrig på.

Du mottar lukrative velkomstgaver

Velkomstgaven du får ved innmelding er ofte verdt bryet i seg selv. Gjenstandene de gir bort er gjerne ting vi trenger eller har lyst på uansett, og verdien kan være betydelig. Det finnes faktisk luringer som melder seg inn i bokklubber kun for å motta gavene. De risikerer imidlertid også å motta bøker de aldri leser (og kostnaden for disse), men for den bokinteresserte er ikke dette et problem. Bøker du ikke vil ha kan du uansett avbestille på forhånd, eller benytte deg av bytteretten.

Du holder deg oppdatert

Er du glad i å lese vil et medlemskap i en bokklubb gi deg massevis av inspirasjon og tips. Gode bokklubber har ofte nyttige og edruelige omtaler, både av nyheter og eldre utgivelser. Liker du for eksempel å lese en spesifikk krimforfatter, får du gjerne tips om andre forfattere som er i samme gata. Sammen med avisenes boksider, gir medlemskapet i en veldreven bokklubb mer enn nok oversikt over hva som rører seg i litteraturens verden.

Mer om bokklubber: https://no.wikipedia.org/wiki/Bokklubb

 

You May Also Like

About the Author: Havard Jonassen