Kreta

Den greske «ferieøya» Kreta er en av de mest populære charterdestinasjonene for nordmenn, og hvert eneste år tar flere titalls tusener av nordmenn turen hit for å slikke sol, plaske i det varme Middelhavet og gjøre øvrige syden-ting. Men vil du oppleve den autentiske kulturen på Kreta, og se de mange severdighetene og historiske minnene, så anbefaler vi at du tar leiebil på Kreta. Øya har nemlig et areal på over 8000 kilometer – og over 620 000 fastboende – slik at Kreta er langt større enn hva mange kanskje tror.

Her leier du bil på Kreta

Kreta har flere flyplasser, og alt avhengig av hvor du skal ha din hovedbase på øya avhenger også hvor du lander. Mange nordmenn besøker feriebyen Chania på vestsiden av Kreta, og her er det egen internasjonal flyplass. Også på øyas største by, Heraklion, er det internasjonal lufthavn. Leiebil på Kreta får man tak i på begge destinasjonene. Store kjeder som FLyplassleiebil, Hertz, Goautos – Kreta, Avis, Apollo og Enterprise er tilstedeværende med bilutleie på begge flyplasser, men også i selve sentrum av Heraklion. Det er mulig å leie bil på en destinasjon og levere den på en annen dersom man benytter seg av en av de kjente kjedene.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Kreta er en stor øy med mange severdigheter og attraksjoner som passer bra for den som ønsker å se noe annet enn strandparasoller og paraplydrinker. Blant annet så er den rolige Kournainnsjøen et populært sted å besøke, der man kan oppleve en frodig innlandsnatur og massevis av vannaktiviteter. Liker man fotturer og spektakulær natur, så bør man ta turen til Samaria-kløften. Utover dette så vil man også få med seg historiske rester fra den antikke byen Kolossus, som ligger så godt som midt på Kreta (sør for storbyen Heraklion).

Generelle kjøretips

Å kjøre bil på Kreta vil i stor grad oppleves som avslappende. På nordsiden av øya er veinettet godt utbygd, med stort sett breie og gode veier. I fjellområdene og på sørsiden av øya er det dog landevei som gjelder, med mye svinger, bratte stup og kanskje et par sauer midt i veien. Utover dette så er det lite trafikk på denne delen av øya, mens kjøring i storbyen Heraklion vil oppleves som noe mer travelt. For å leie bil på Kreta må man være minst 21 år gammel, og utover dette holder det å medbringe det norske sertifikatet ditt.

You May Also Like

About the Author: Havard Jonassen